Csoportos beszedés felhatalmazás

A programmal nem lehet létrehozni új felhatalmazási szerződéseket, hanem csak a meglevőket lehet módosítani. Elsősorban az összeghatár és a szerződés lejáratának dátuma, amit érdemes ellenőrzésünk alatt tartani.

Szerződés lista  

A dialogbox tetején egy legördülő lista van, ebből választhatjuk ki azt a szerződést, amit módosítani kívánunk. A szerződésmódosítást a Felhatalmazások panelből is indíthatjuk, ebben az esetben a lista eleve a panelben kiválasztott szerződésre áll.

Szolgáltató  

A Szolgáltató mezőben látjuk a szolgáltató rövid nevét. A mező nem módosítható.

Számlaszám  

A Számlaszám mezőben látjuk azt a számlaszámot (a saját számlánkat), amiről az átutalásokat teljesíti a bank a szolgáltató felé. Nem módosítható.

Egyenleg  

Az Egyenleg mező mutatja a számlánkon levő pillanatnyi egyenleget.

Max. összeg  

A Max. összeg mezőben adható meg az az összeghatár, amin belül a bank teljesíti az átutalásokat a szolgáltató felé. A nulla összeg azt jelenti, hogy nincs ilyen határ, azaz a bank bármekkora összeget leemel a számlánkról a szolgáltató kérésére. Lehetőleg senkinek se adjunk ilyen engedélyt!

Lejárat dátuma  

A Lejárat dátuma mezőben adható meg az a dátum, ameddig a felhatalmazás érvényes. Ha a dátum nincs kitöltve, az azt jelenti, hogy a felhatalmazás meghatározatlan időre szól. Ha a felhatalmazást vissza akarjuk vonni (azaz meg akarjuk szüntetni), akkor írjuk be ide a napi dátumot. Ennek hatására a felhatalmazási szerződés egyszerűen lejár.

Ügyfél adatok  

A további mezőkben az ügyféladatokat (saját adatainkat) látjuk, amit csak akkor módosítsunk, ha valamit javítani akarunk (pl. helyesírási hibát).


Háttérinfó: E-Kontó Demó
E-Kontó 0.9.01 (C) ComFirm
Dr. Vermes Mátyás
2003. június 3.