Betét felmondás

Szerződésszám  

A dialogbox tetején egy legördülő lista van, ebből választjuk ki azt a betétszerződést, amit fel akarunk bontani. A felbontást a Betétek panelből is indíthatjuk, ebben az esetben a lista eleve a panelben kiválasztott betétre áll.

A továbbiakban a betét fontosabb adatit látjuk, de csak tájékoztatás céljából (vagyis nem módosíthatók), egyedül a betét felmondás idejét lehet megválasztani.

Betétszámla  

A Betétszámla mezőben látjuk azt a számlaszámot, amin a kiválasztott betét van. A betét felbontásával erről a számláról át fog kerülni a betétösszeg a folyószámlánkra. Egy betétszámlán egyszerre több betét is lehet, ezért a számla egyenlege nem feltétlenül egyezik meg a betét összegével.

Összeg  

Az Összeg sor mutatja a kiválasztott betét összegét.

Lekötés napja  

A Lekötés napja mező mutatja azt a múltbeli dátumot, amikror a betét lekötésre került.

Lejárat napja  

A Lejárat napja mezőben áll az a dátum, amikor a betét normálisan lejárna, ha közben nem bontanánk fel.

Akkruált kamat  

Az Akkruált kamat mező azt a kamatösszeget mutatja, amit akkor kapnánk, ha a betét éppen ma járna le (időarányosan számított, még nem esedékes kamat). Sajnos felmondott betét esetében a bank alacsonyabb kamatlábbal fog számolni, ezért az akkruált kamat jó részét elveszítjük.

Elszámolt kamat  

Az Elszámolt kamat mezőben látjuk azt a kamatösszeget, amit a bank már korábban elszámolt a javunkra. Az elszámolt kamat már mindenképpen a miénk, és nincs rá hatással a betét felmondása.

Felmondás napja  

A Felmondás napja mezőben adjuk meg a betét felmondásának előirányzott dátumát. Ez az egyetlen módosítható mező a Betét felmondás dialogboxban.


Háttérinfó: E-Kontó Demó
E-Kontó 0.9.01 (C) ComFirm
Dr. Vermes Mátyás
2003. június 3.